URL : http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/..
Hertenbiefstukjes met portsaus
 Hoofdgerecht
 4 porties
 20 tot 25 min.
 Kruidig
 Bakken/Koken
 bekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 4 hertenbiefstukken (a 150 gr.)
  • Zout, versgemalen zwarte peper
  • 50 gr. roomboter
  • 5 dl. rode port (ruby)
  • 4 dl. wildfond
  • 5 takjes verse tijm
  • 4 tl. vloeibare honing
  • Zout, versgemalen peper
  • 60 gr. ijskoude roomboter, in blokjes (vriezer
  • Bereidingswijze

    Breng de port in een steelpan aan de kook, voeg de wildfond en de takjes tijm toe en laat zachtjes tot de helft inkoken. Zet apart. Haal het vlees uit de verpakking en leg het naast elkaar op een plank. Laat het minstens een half uur op temperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en versgemalen peper (doe dit pas vlak voordat je ze gaat bakken). Verhit de koekenpan voor, voeg de boter toe en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken ± 6 minuten, eerst 3 min. de ene kant dan de andere kant. Haal uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat het nu minimaal 5 min. rusten. Verwijder het grootste deel van de bakboter en blus de pan af met 2 - 3 el. water. Roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de portsaus toe, breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken. Roer de honing door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk de saus door een zeefje weer terug in de steelpan. Breng de saus weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en klop er met een garde zoveel ijskoude klontjes boter (niet allemaal tegelijk toevoegen) door totdat de gewenste dikte in bereikt.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : Schep wat saus op voorverwarmde borden en leg de biefstukken (eventueel eerst in mooie plakken snijden) erop. Serveer de rest van de saus er apart bij.